Хто став героєм – не може вмерти


Як увіковічнити пам’ять про трагічні події періоду Революції Гідності. Відповідь на це питання шукають ще відтоді, коли люди стояли на вулиці. 

За статистикою участь у Євромайдані взяли чотири мільйони українців з усіх регіонів країни. Це люди різного статусу і доходів, різного освітнього рівня і віросповідань, прихильники різних партій та громадських рухів. Їх усіх об’єднало прагнення позбутися рабства минулого, яке і надалі нав’язував клан Януковича, та повернутися в Європейський дім. Адже ментально українці, як писав Вольтер, завжди прагнули свободи і бути європейцями.
22 листопада у нашій бібліотеці відбулася година патріотичної літератури «Хто став героєм – не може вмерти», на яку була запрошена юнь БВЗШ№1, вихованці ДНЗ БПТУ ім.П.Р.Поповича, викладач Марина Василенко, бібліотекар Наталія Глабець. Працівники книгозбірні представили вражаючу стендову презентацію «Сторінками Революції Гідності», на якій відображені яскраві світлини листопадових подій 2013 року з часопису «Країна».

Більше двадцяти книг бібліотекарі рекомендували прочитати молоді, коментований перегляд якої і зробили. Уважно і стримано старшокласники прослухали літературну композицію «Душа України», яку підготувала викладач ДНЗ БПТУ ім.П.Р.Поповича Марина Іванівна. Це її власні вірші. Поезії читала сама пані Марина та її вихованці.

Гасло «Воля або смерть», з яким стояв Майдан, – не порожні слова. На нього люди вийшли не за Європу і не проти влади. Вони вийшли за право розпоряджатися своєю долею. Щоб відстояти свою гідність. 


Тому замість того, щоб триматися подалі від смертельної небезпеки, масово йшли під кулі і своєю присутністю забезпечили перемогу.
Незважаючи на втрати, наша країна вистоїть, вирветься з обіймів «страшного» брата і піде своїм шляхом. Ми переможемо!!!


0 коммент.: