Міжнародний день танго

 



Для тих, хто полюбляє танці, а особливо танго – цей день особливий.

11 грудня, в день народження аргентинського  співака і кіноактора, знаменитого «короля танго» Карлоса  Гарделя (1887 або1890 – 1935), відзначається Міжнародний день танго – танцю, філософія якого укладена в протиборстві.

Танго вважається одним із найбільш загадкових танців, оскільки тільки в ньому зустрічається стриманість, строгість рухів і при цьому відверта та нестримна пристрасть. Це не звичайний танець – це цілий світ для двох, який сповнений любов’ю. Танго – танець-імпровізація, в ньому дуже важливе уміння партнерів почути один  одного.

Існує кілька версій про походження танго. Найпоширеніша з них – що спочатку танець з’явився в портових передмістях Буенос-Айреса, де на стику ХIХ і ХХ століть  зустрілися і сплелися в одне ціле культурні традиції багатьох країн світу – ритми кубинської хабанери, африканської кандомби, аргентинської мілонги, іспанського фламенко і деяких інших  європейських танців, завезених іноземними матросами. І хоча в Аргентині це був танець бідних кварталів, танець іммігрантів, але незабаром ліричне і пристрасне танго зазвучало по всій країні.

В даний час існує навіть декілька видів танго:«мілонгеро» (найбільш близьке до оригінального аргентинського танго), салонне танго (яке характеризується більшою дистанцією між танцюристами, що дозволяє використовувати більш різноманітні па), «Liso», або просте танго (відрізняється певним малюнком без безлічі імпровізацій і складних кроків), « Nuevo», або нове танго (з безліччю цікавих і складних фігур) і танго «фантазія» (постановочне танго для змагань і театралізованих виступів).

Сьогодні, танго – танець, який виконують аматори та професіонали. Напевно, більше  не знайти настільки пристрасний та переповнений емоціями танець.

 Інформацію підготувала бібліотекар бібліотеки-філії №3 Сидоренко Ю. П.

Якщо бажаєте більш детально ознайомитися з Міжнародним днем танго завітайте в бібліотеку філії №3 або перегляньте інтернет.

 

 


0 коммент.: